Sanırım cebimizde ki o minik ekranları birer içerik canavarına dönüştürebilecek en iyi yöntemlerden biri ticker kullanmak(akar alt bant) . Her ne kadar içeriği, kullanıcı kendi ihtiyaçlarına göre belirleyebilecek olsa da burası tam bir Push content mecrası… Kullanıcıya ne verirsen onu okuyor, onu izliyor...



 



Servis henüz lanse edilmedi ama birkaç gün önce Motorola’nın yeni V557 modeli ile basın karşısında demo sunumu yapıldı. Servis tam olarak seneye hizmet vermeye başlayacak. Yeni ticker servisi “Screen 3” altyapısı ile Motorola tarafından geliştirildi. Servis  yazı rengi, boyutu, karakter tipi ve resim olanakları sunuyor. Aslında Cingular’ın burada ki değeri, servisi deneyen ilk operatör olması.







 



Servis ilk olarak 10 adet içerik kanalını(CNN, ESPN, E Online…vs) barındıracak. Kullanıcılar bu mecradan ücretsiz olarak içeriğin başlıklarını görebilecek. Sonradan ilgisini çeken bir şey olursa her biri birer dinamik link olan bu yazılar vasıtasıyla WAP’a bağlanacak ve buradan sonra charge edilmeye başlanacaklar. WAP’a bağlanmadan hemen önce ücretlendirme bilgileri telefonlarına SMS ile geliyor olacak.



 



Cingular aboneleri megabyte başına $4.99 ile ücretlendiriliyor, yada sınırsız internet kullanımı için $19.99 da yeterli…



 



Bu servisin kullanıcıların data kullanımını artıracağı kesin. Hem kullanım kolaylığı sağlıyor, hemde bilgi olarak sizi güncel tutuyor.





FYI: Cingular’ın şu an ki ARPU’su $49.65…Tabi ki gelirin çoğu VOICE. Mesajlaşma, ringtone’ları ve oyunların ARPU’da ki payı sadece $4.35.