Ulaştırma Bakanlığı, cep telefonu faturalarında yüzde 50’yi aşan vergi yükünün azaltılmasına yönelik çalışmasında sona geldi. Buna göre, bakanlık, KDV dışındaki vergilerin kaldırılması gerektiği görüşünü Maliye Bakanlığı’na iletme kararı aldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da cep telefonu görüşmeleri üzerinde KDV dışında vergi kalmaması gerektiğini belirtti.



GELİR KAYBI OLMAZ

Yıldırım şunları söyledi: “Maktu vergilerle birlikte toplam vergi oranının yüzde 20’ye inmesini istiyoruz. İpler Maliye’nin elinde ama sektörün büyümesi için bu öneri kabul edilmeli. 2008’den itibaren vergilerin indirimli olarak uygulanmasını ümit ediyoruz”. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, GSM sektörü üzerindeki vergilerin indirileceğini açıklaması üzerine harekete geçilirken, Ulaştırma Bakanlığı da bu yöndeki çalışmalarında sona geldi. Konuya yönelik olarak AKŞAM’a değerlendirmede bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sektördeki vergi yükünün azaltılmasıyla konuşma sürelerinin artacağını belirterek, bunun da devlete gelir kaybı yaratmayacağını ortaya koydu. Yıldırım, Maliye Bakanlığı’nı sunmak için bir öneri hazırladıklarını kaydederek, “Sektör üzerinde altı-yedi kalem vergi var. Bu vergilerin ayıklanmasına yönelik bir çalışma yaptık. Mükerrer vergiler var. Bunlar, titiz bir çalışma ile ayıklanmalı” dedi.



MALİYE’YE BAĞLI

Bakan Yıldırım, çalışma kapsamında mükerrer vergiler ile Özel İletişim Vergisi’ni kaldırmayı istediklerini belirterek, bu kapsamda sektör üzerinde KDV dışında vergi kalmaması gerektiğini söyledi. Yıldırım, maktu vergilerle birlikte sektördeki vergi yükünün yüzde 20’ler civarında olması gerektiğini ifade etti. Ancak bu düzenlemeleri Maliye Bakanlığı’nın yapacağına işaret eden Yıldırım, “İpin ucu Maliye Bakanı’nda. Onların rızası olmadan olmaz” diye konuştu


 


Kaynak: Akşam Gazetesi