2006 Mayıs




Mobilasyon: Refik Caglayan :: Main Page






























Permalink icon  Operatöre gerek var mı? / SMS ile not sorgulama




Geçenlerde yine mail kutuma gelen bir haber... Bundan böyle Gazi üniversitesinde olduğu gibi, Eskişehir Anadolu üniversitesinde de öğrenciler SMS sorgulaması ile notlarını öğrenebilecekmiş. Ama hangi öğrenciler? Sadece Avea hattı kullanan öğrenciler!!! Diğerleri öğrenemeyecekmiş. Diğerleri dediğim kendi okulunun öğrencileri, yanlış anlaşılmasın yani...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  Eurovision 2006, televoting ve sıralama.... " SMS gençliğinin değiştirdikleri ! "




Bu yıl Yunanistan'da düzenlenen yarışmada; Finlandiya'nın neden birinci olduğu, SMS ile yapılan oylamanın sonuca etkisi, Türkiye'de ne gibi sorunların çıktığı, Türkiye'de ki oylama servisinin diğer ülkelerde olduğu gibi olmaması ve kimlerin neden oy veremedi ile ilgili bilgiler, fikirler....   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  İçeriğin hikayesi...değişen içerik modelleri ve drm...(Bölüm 3)




3 bölümlük "içeriğin hikayesi" adlı yazıların sonuncusunu da nihayet yazabildim. Yazı gelecekte değişecek olan içerik modelleri, kullanımı, telif hakları ve DRM ile alakalı..."Tüm bu içerikler dev veritabanlarında saklanacak ve bu veritabanlarına bağlı server'lar tarafından müşteriye satılacak ama satılan şey içeriğin kendisi yada context değil... Satılan şey bu içeriğe erişim hakkı, kişisel kullanım hakkı yani içerik görüntüleme lisansı...Artık içerik push değil, pull bir halde erişilir olacak."... devamı...   devamı için tıklayın... »