2006 Şubat




Mobilasyon: Refik Caglayan :: Main Page






























Permalink icon  Sağırlara yönelik mobil hizmetler ve sosyal sorumluluk projeleri...




Daha önceden operatörlerin bazı sosyal sorumluluk projelerinde,körler ve sağırlar için bir takım servis ve iletişim cihazları geliştirdiğini duymuştum. Bu seferde sağırlar için yapılmış bir projeye ulaştım. Gerçi buna proje demeye gerek yok. Bu bence çok basit ve oldukça insancıl bir hizmet.   devamı için tıklayın... »







Permalink icon  sevgililer günü ve mobil servisler...




Sevgililer günü ile alakalı mobil kurgular görmek pek mümkün değil. Sadece birkaç tanesine rastlayabildim. Onlarda genelde logo-melodi servisleri. Halbuki bu özel gün "chat & dating" yada MOSOSO (mobile social software) gibi servisler için bulunmaz bir fırsat.   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  Tirici (3G) ve Türkiye...




Kullanıcılar temel servisleri zaten sık kullandıkları ve daha fazlasına ihtiyaç duydukları için mi 3G abonesi oluyorlar?. Yoksa bilinçsiz bir şekilde abone olmuş olan bu kişiler, hali hazırda satın alınmış 3G aboneliğinin vaat ettiği fırsatların tetiklemesiyle mi, bu servisleri daha sık kullanmaya başlıyor?   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  iki yazı arasinda ki 5 farkı bulun ve bir I-POD kazanın..




Bu yazı mobilite ile doğrudan alakalı değildir. Sadece bir kişi yazılarımı kopyalamış. Bende kendisine sevgilerimi sunmak ve onu cümle aleme tanıtmak için reklamını yapmaya karar verdim.... buyrun burdan yakın...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  Araştırma: Mobil Pazarlama ve m-kampanya modelleri…




Mobil pazarlama ve gelişen mobil kampanya kurgularını hakkında tele.com.tr dergisi 2006 Şubat sayısında yayınlanan yazımı buradan okuyabilirsiniz; "Mobil pazarlamayı “Tüketicide satın alma isteği yaratma amacıyla, mobil mecra üzerinden ve/veya mobil ürünler kullanılarak yapılan tüm marka faaliyetleri” olarak tanımlamak mümkün. Her ne kadar mobil pazarlamayı bu şekilde tanımlasak da müşteriler genelde bu işi "pazarlamanın SMS ile yapılanı" ya da "telefona gelen üyelik mesajları" olarak algılayıp bu şekilde dile getiriyorlar. Halbuki SMS dışında mobil mecra üzerinden yapılan bir çok kurgu var"...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  3 ayın sonunda Mobilasyon... Teşekkürler !




Blog tutarken (yani bildiklerimi paylaşacağım diye düşündüğüm bu olay esnasında) anladığım ilk şey, bir şeyler yazmaya çalışırken azda!!! olsa yeni şeyler öğrendiğim oldu. Sanırım bu benim ilk aydınlanma sürecim. Tabi olayın farkına ben daha sonradan vardım... Daha sonra...   devamı için tıklayın... »