İngiltere’de yeni lanse edilen buddyping adlı servis, kullanıcıların sosyalleşmek için dışarı çıkmadan önce kendi gidecekleri yeri yada arkadaşlarının bulunduğu yeri cep telefonları sayesinde öğreniyorlar, böylece beraber olmak istedikleri arkadaşlarını teker teker arama veya SMS atma zahmetinden kurtuluyorlar.

Kullanıcı sisteme gideceği mekanın adını ve yerini belirten bir SMS atıyor. Bu mesaj kullanıcını listesinde tanımlı diğer sistem üyelerine gönderiliyor. Kullanıcının listedeki diğer arkadaşlarının yeri de (eğer online iseler ve  daha önce tanımlanmış uzaklık mesafesine girince) uyarı olarak kullanıcıya geri dönüyor. Bu sayede birbirine mesafe olarak yakın olan arkadaşlar, servis sayesinde bir araya gelebiliyorlar. Tabi kullanıcı istediği an offline olabiliyor.



Servisten tam olarak hizmet alınabilmesi için kullanıcıların öncelikle kendi kayıtlarını yapmaları, daha sonra da tanımladıkları arkadaşlarını kayıt ettirtmeleri gerek. Servis lokasyon bilgilerini izin tabanlı olarak gönderiyor.



Bence fikir gerçekten güzel bir fikir ama bu servisin bence birde web ayağı olması lazım. Sonuçta insanların listelerini kurarken, düzenlerken, mesafe kontrollerini yapabilecekleri rahat bir alana ihtiyaçları var. Bu ekranında cep telefonu ekranı olması biraz zor... Web sayfasından tüm ayarlar yapıldıktan sonra sisteme her hangi bir gün, her hangi bir yerden sadece mekan adının yazılacağı bir SMS ile haber vermek daha kolay olabilir.



Bu arada bu servis eğer yaygınlaşırsa enteresan bir reklam mecrası haline gelebilir. Düşünsenize sistem arka planda çalışacak bir yapay zeka algoritması ile, birbirine yakın olan kullanıcıları, birbirlerinden habersiz olarak, sadece kullanıcıların zevklerine uygun ve promosyon sağlayan bir bara davet ettiğini...  



İşte o zaman taksimde birbirlerinden haberleri olmayan arkadaşlar, yapay zekalı sistemin onları yönlendirmesi ile en ucuz birayı veren barda buluşacaklar. Kendimi bilgisayarlara emanet etmek istiyorum sanırım ...



http://www.buddyping.com/