Telsim Vodafone, altyapı modernleştirme ve yenileme çalışmalarına hız verdiğini açıkladı. Vodafone CEO'su Atilla Vitai, iyileştirme projesi için önümüzdeki iki yılda 1 milyar dolar harcayacaklarını kaydetti. Bu doğrultuda Motorola ile kapsamlı bir dışkaynak anlaşması yaptıklarını hatırlatan Vitai, Telsim Vodafone kadrosundan yaklaşık 400 elemanın Motorola tarafındaki projelerde görev yapacağını ifade etti. "Bu şekilde ağın tasarım ve yönetimini daha kolay bir şekilde yapacağız. Özellikle IP alanında öncü olacağız" diyen Vitai, sözlerine şöyle devam etti: "Altyapımızı Motorola tasarlayacak. Proje bittiğinde yönetimi bize devredecekler. Biz 'pazarda ben de varım' şirketi değiliz. Biz Vodafone'uz. Yatırımlarımızı sürdürecek ve pazar liderliğine oynayacağız" dedi.



1 Ocak 2007 tarihi itibariyle Telsim ve Vodafone logolarının birarada kullanılmaya başlandığını kaydeden Atilla Vitai, Telsim altyapısının artık Vodafone'un dünya standartlarına ulaştığını, 6 aylık yenilenme sürecinde büyük bir dönüşüm yaşadıklarını belirtti.



Müşteriler şebekeyi iyileştir dedi

Müşteri memnuniyetini ölçmek amacıyla bir araştırma yaptırdıklarını kaydeden Vitai, bunun sonucu olarak müşterilerin kapsama alanının genişletilmesi konusuna öncelik verildiğini söyledi. Bunu sırasıyla servis, tarife, kontak ve cihazların takip ettiğini vurgulayan Vitai, "Biz de bu yüzden ilk olarak altyapı optimizasyonu ve kapasite artırımına odaklandık. Aralık 2005-Ekim 2006 döneminde baz istasyonu sayısı yüzde 17, şebeke kapasitesi (TRX) yüzde 24 artırılırken, müşteri hizmetlerinde (VLR) yüzde 46'lık iyileşme sağlandı. Mayıs 2006-Ekim 2006 döneminde yapılan çalışmalar sonucunda, trafik sıkışıklığı konusunda yüzde 79, bağlanamayan aramalarda yüzde 12 ve şebekenin müsait olmayışı konusunda yüzde 11 oranında azalma sağlandı" dedi.



Abone sayısı 12 milyonu aştı

Atilla Vitai, son 6 aylık dönemde yapılan çalışmalar kapsamında Telsim Vodafone abone sayısının da 12 milyonu geçtiğini kaydetti. "Sizi her yerde buluşturuyoruz" ve "Değişim başladı" kavramlarının öne çıktığı Sınırlar Ötesi kampanyası hakkında da bilgi veren Vitai, "Vodafone Türkiye'yi, diğer ülkelerdeki Vodafone kullanıcıları ile birleştirmeye yoğunlaştık. Telsim Vodafone kullanıcıları yurtdışında Vodafone kullanan akrabaları, iş bağlantıları ve dostlarıyla aynı ülkedeymiş gibi ve hiç olmadığı kadar ucuza konuşabilecekler" dedi. Bundan sonraki kampanyalarda da ucuz değil, kaliteli hizmetle öne çıkacaklarını iddia eden Vitai, "Son reklam kampanyamızı gördünüz. Bu reklamlar için hiçbir harcamadan kaçınmadık. Yapabileceklerimizi herkes görüyor" diyerek Vodafone'un küresel gücünü vurguladı ve adeta rakiplerine gözdağı verdi.



Turkcell ayak sürüyor

Atilla Vitai, numara taşınabilirliği konusundaki sorulara da yanıt verdi ve Türkiye'de bu konunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. Bu doğrultuda Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğini belirten Vitai, "Biliyorsunuz numara taşınabilirliği konusunda Türkiye'de pek çok tartışma yaşandı. Hatta bu ülkede numara taşınabilirliği konusu yasal değildir diyenler bile oldu. Bunlar elbette saçma laflar. Bu konuda pazarın lideri Turkcell'in ayak sürüdüğünü görüyoruz. Onlar da biliyorlar ki numara taşınabilirliği devreye girdiğinde abone kaybedecekler. Bunun kaygısını yaşıyorlar" dedi