Sigara içerken sanırım sigaradan daha çok tükettiğim şey çakmaklar olmuştur. Ne gıcık şeydir aldığın çakmağı her gün kaybetmek… Bunun yanı sıra başkalarından hacıladığım çakmakların sayısı da nerdeyse kaybettiklerime eşit . Yani ortada bir sirkülasyon, çakmaklar her gün el değiştiriyor.





Yakaladığım fikir şu… Kaybolan çakmaklar asla tanımadığımız insanlarda değil. Genelde bir tanıdığımızın tanıdığı… Belki onunda tanıdığı ama illa ki dolaylı olarak içinde bulunduğumuz bir zincir.



Birileri ile bir sebebiniz yoksa tanışmak çok zor iş, ama ortada bu zorluğu ortadan kaldıran böylesine bir fırsat varken hem kolay hem de eğlenceli bir hal alabilir. Peki, nedir burada ki servis; 



Piyasa’da satılan ve kullanılan çakmakların neredeyse hepsi tanesi 1 YTL civarında satılan plastik çakmaklar ve bunların yan yüzleri reklam ya da 250 karakterlik bir yazı için oldukça uygun.




  • Çakmakların üstüne servisin reklâmını yapışkanlı kağıtlarla yapıştırıp yada basarak yapıyoruz.




  • Çakmak üzerinde "Bu çakmağı kullanan kaçıncı kişin, peki senden başka kimler kullandı ya da kullanacak, tanışmak istemez misin? Resmini, çakmak numarasını ve mail’ini MMS ile XXXX'e yolla,  yolu bu çakmaktan geçen herkesi tanı" gibisinden bir yazı olacak. Ve artık çakmaklarımız artık elden ele dolaşmaya hazır.




  • Ayni çakmak numarasından giden her bir MMS geliş sırasına göre numaralandırılır. Bütün mail grubuna bu fotoğraflar sırasına göre zincirlenmiş bir şekilde gönderilir. Belirli bir forum üzerinden ya da reply all yaparak mail üzerinden konuşma başlar. 




  • Ya da her bir kullanıcının fotosunun Pull SMS ile sistemden sorgulanması da sağlanabilir. “Acaba bir sonraki kim?” merakı devamlı canlı kalacağı için bunun yapılması bence daha uygun. Sistem kullanıcılara bir ID verirse, cep numaralarını saklayarak SMS-Chatting’de başlatabilir.




  • Konuşmanın "sen kimin arkadaşısın, ya da “çakmağı ben en son surda kullanmıştım, ne alaka sana geçti" gibisinden basit bir sekil de süreceği k esin. 




  • Servis için “AteşleOynama” ya da hem çakmağı hem de tanışmanın basitliğini vurgulayan “LightDating” ismi bence güzel olur.




  • Çakmaklar elden ele dolaştıkça bir reklam mecrası haline geldikleri de aşikar. Belki de çakmaların diğer yüzüne firmalar kendi reklamlarını vermeli…