Çok ciddiyim artık SMS'i bedava yollamanın bir yolu var. Bu bence gelecekteki muhtemel teknolojik yakınsamalara çok ufak bir örnek... Bir java uygulaması üzerinden istediğin mesajı yazıp yolluyorsun. Kullanıcı için zor olan bir şey yok. Tek farkın bu uygulama yollanan mesajı operatörün network'ü üzerinden karşı taraftaki alıcıya ulaştırıyor olması. Yani sadece GPRS charge ediyor. Bir SMS'in data maliyeti ise birkaç kilobyte'ı geçmez.



 Uygulamayı i-text firması çıkartmış. Aslında sistem reklam verenlerin kullanıcıya SMS yollaması için kredi vermesine dayanıyor. Sistem kesinlikle Spam değil. Sistem nerdeyse her ülkede çalışıyor. Ben üye oldum ve uygulamanın cep telefonuma gelmesine bekliyorum. Uygulama bedava ve ilk geldlğinde içinde bir miktar kredi var. Krediler bitince (Java uygulaması üzerinden) gidip reklamları okunuyor... vs vs ve sonra tekrar bedava SMS için kredi kazanılıyor.



 Güzel bir servise benziyor. Aynı zamanda yeni bir mobil pazarlama mecrası olmaya aday bir uygulama. Biraz kullanıp uygulama detaylarını buradan paylaşacağım.



 

...2 saat sonra...



 



Evet ben yazıyı yazdıktan bir saat sonra uygulamayı GPRS üzerinden (bedava) download ettim.




  • Türkçe karakter desteklemiyor.

  • Yollanan mesaj alıcının cihazında her hangi bir reklam olmadan gözüküyor.




  • Yollayanın telefon numarası yerine 2107000 olan bir numara çıkıyor.

  • Herkese 5 SMS'i bedava veriyor sonrası için "get credits" kısmına basarak reklamları okumanız gerekiyor.




  • Mesajları ister tek tek isterseniz hepsini bir klasörde (outbox) saklayıp toplu olarak yollayabiliyorsunuz. Bu da GPRS maliyetlerini düşürüyor.